Vask sminkekosten!

Hei! Nå tenkte jeg at jeg skulle komme med et lite tips til dere som bruker sminke; nemlig hvordan dere kan holde sminkekostene deres rene og hygieniske. For vet du egentlig hvor uhygieniske sminkekostene dine blir over tid? Skitt, fett og mengder av bakterier samler seg nemlig ned i hårene på kostene dine, og vasker du ikke sminkekostene dine regelmessig, så vil dette spre seg på sminkeproduktene dine og på huden din, som også vil kunne forårsake kviser! I tillegg til at rengjøring av sminkekostene gjør dem fri for skitt, fett og bakterier, så vil også sminkekostens levetid øke.

Hovedregelen for rengjøring av sminkekoster sier at du skal vaske sminkekostene dine én gang i uken. her er en «oppskrift» fra en artikken vg.no hadde for en stund siden, for hvordan du kan holde sminkekostene dine rene:

  • Rens: Vask sminkekostene med en rens spesielt tilpasset sminkepensler, eller bruk vanlig sjampo og balsam. Ta en liten mengde produkt i håndflaten, frukt penselen og jobb produktet godt inn i hårene.
  • Skyll: Skyll hårene på sminkekostene grundig til vannet er helt klart. Bruk lunkent vann. Vær forsiktig med å få vann i festet på sminkekostene for å unngå at limet løsner eller metallet ruster.
  • Tørk: Klem ut overskuddsvannet av sminkekostene. Legg sminkekostene flatt på en håndkle, og la de tørke. Sminkekoster skal alltid tørke liggende, for å unngå at vann renner ned i festet på kostene.

-Elise

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s